Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - NK skeeleren en zomerijs

Geplaatst: 12 juni 2013 om 13:17.

 

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn inmiddels in volle gang. We trainen regelmatig met de ploeg en de aanpak laat al verbeteringen zien. Er ligt inmiddels ook weer ijs in Thialf, Heerenveen. Dit betekent voor ons dat we weer gaan schaatsen om alles goed af te stellen om zo straks in de winter helemaal goed voorbereid te zijn.

 

Daarnaast gaat het skeeleren ook gewoon door en stond afgelopen zaterdag 8 juni het NK inline skaten op het programma. Voor team Mijnten stond ik met mijn ploeggenoten, Wop, Richard en tijs aan het vertrek voor de wedstrijd over 42km op een ronde van 800meter. De weersomstandigheden waren goed. Niet al te warm, droog en een klein windje. Alle rijders stonden gemotiveerd aan de start en we hadden een goed strijdplan. Vanaf het begin lag het tempo hoog en op het lastige stuk met klinkers was dat meteen te merken in het peloton. Richard ging er al snel vandoor en kreeg samen met een andere ruimte meteen ruimte. Ze pakten een maximale voorsprong van ruim een halve minuut. Het was echter nog te vroeg in de wedstrijd en een aantal rijders was nog fit. Hierdoor werd de voorsprong snel minder. Vlak voordat ze werden teruggehaald ontstond er achter hun een nieuw groepje met daarbij Peter namens team mijnten. Toen de groepjes samen kwamen reed Peter meteen hard door en probeerde zo de volgende ontsnapping op touw te zetten. Hij kreeg niet veel ruimte, maar er sloten wel een aantal rijders aan waardoor een nieuwe kopgroep ontstond. Het peloton wilde zich nog niet gewonnen geven en zo kwam alles weer bij elkaar, maar lang duurde dat niet.

 

De volgende namens team Mijnten ging in de aanval, Tijs. Er sprongen verschillende rijders achter aan en zo onstond een nieuwe kopgroep. Wop had inmiddels de wedstrijd moeten staken door een valpartij. De kopgroep met tijs leek steeds groter te worden, maar Richard en Peter sprongen steeds mee en zo hielden we de wedstrijd in handen. Uiteindelijk was de groep van Tijs 5 rijders groot en lukte het niemand vanuit het peloton om nog over te steken. Voor het peloton zat er niets anders op dan te sprinten voor de 6e plaats in de wedstrijd. Richard sprinte goed mee en werd uiteindelijk 8e en Peter 11e. De finale om de wist ging uiteindelijk tussen 4 rijders omdat nog 1 rijders op achterstand was geraakt. De finale was erg spannend om te zien, maar Tijs wist zich rustig te houden en een hele goede sprint te rijden en zo Nederlandskampioen te worden!! Een super resultaat voor team Mijnten.

 

 

We waren dan ook allemaal super blij met dit resultaat en Tijs kon het zelf amper geloven, maar we hadden het echt gedaan. Dit was een mooie teamprestatie, want we hadden de hele wedstrijd iemand van voren.

 

 

Na deze mooie wedstrijd is het voor mij weer tijd om op de schaats te stappen en verder te werken met het CRV-Interfarms team voor de winter. Binnenkort misschien meer verhalen over de voorbereidingen voor de winter...
 

» Volgende bericht: 05 augustus 2013 om 15:40 - Investeren in de Winter
« Vorige bericht: 22 mei 2013 om 13:32 - Triathlon Woerden 2013, in de regen!