Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Triathlon Woerden 2013, in de regen!

Geplaatst: 22 mei 2013 om 13:32.

 

Afgelopen maandag 20 mei 2013 was de triathlon van Woerden. Helaas kon door het slechte weer van de afgelopen tijd niet gezwommen worden en werd het een run -  bike - run. Samen met Albert Nap ging ik deze uitdaging voor het 2e jaar aan. Vorig jaar hebben we de 1/8 triahtlon gedaan en dit jaar gingen we voor de 1/4 triathlon. Omdat het zwemmen niet doorging werden de afstanden wat veranderd en moesten we 2,5km lopen - 40km fietsen - 7,5km lopen. Voor ons niet heel nadelig omdat het zwemonderdeel van ons beide niet het sterkste is. 

 

Om 13.45 ging het startschot voor ons samen met de andere 150 deelnemers aan deze afstand. We stonden goed vooraan en konden zo makkelijk weglopen. Het was eerst nog even zoeken naar het juiste ritme en we moesten elkaar goed aanvoelen. Albert is namelijk zeer slecht ziend en samen gingen we deze uitdaging aan. Het eerste loop gedeelte ging erg goed en zo bereikten we als 18e het eerste wisselpunt. Loopschoenen uit, fietsschoenen aan, helm op en dan de tandem opstappen. De wissel duurt voor osn iets langer en zo verloren we een aantal plaatsen. Op de fietse konden we wel weer meteen goed tempo maken en de 4 rondes van 10km vlogen voorbij en zo haalden we een heel aantal deelnemers in. Ondanks onze snelheid bleven er toch een aantal deelnemers achter ons plakken, wat volgens mij niet helemaal mag volgens de regels... Maar zo kwamen we in een groepje op het volgende wisselpunt af. Deze groep lag op de positie vanaf de 4e plaats in de wedstrijd. Het wissel duurde voor ons weer iets langer en ook lukte het Albert niet meteen om in het juiste ritme te komen, maar al snel pakten we het juiste tempo en liepen we de 3 rondes van 2,5km in een gelijkmatig tempo. Op deze manier bereikten we de finish 1 uur, 40 minuten en 40 seconden goed voor een 17e plaats overal.

 

We waren drijfnat en voelden onze benen behoorlijk, maar we waren zeker tevreden met het resultaat!!

Het was weer een geweldige dag om zo samen te doen. Volgend jaar staat al weer in onze agenda's, hopelijk dan weer met wat meer zon.

 

 

» Volgende bericht: 12 juni 2013 om 13:17 - NK skeeleren en zomerijs
« Vorige bericht: 16 mei 2013 om 14:57 - Eerste skeeler wedstrijd in Steenwijk