Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Eerste skeeler wedstrijd in Steenwijk

Geplaatst: 16 mei 2013 om 14:57.

 

De trainingen met het CRV-Interfarms schaatsteam zijn weer begonnen. We trainen regelmatig met de ploeg om ons op deze manier zo goed mogelijk op de komende winter voor te bereiden. Daarbij horen voor mij ook aantal skeeler wedstrijden. In de zomer skeeler dan ook voor het Mijnten-Maple team bij de B-rijders.

 

Afgelopen week stond de wedstrijd in Steenwijk op het programma. Een mooie ronde van ruim 2,4km met n klim. Voor de mijnten-maple ploeg stonden nog 2 rijders aan de start: Wop van Capelle en Richard Boef. Het weer was niet al te goed, maar op het moment van starten was het droog al was de weg nog wel behoorlijk nat.

 

Vanaf de start ging het meteen snel en brak het peloton in stukken. Na een aantal rondes was de voorste groep nog ongeveer 15 rijders groot. Hierbij zaten we met alle 3 de rijders van het Mijnten-Maple team. In de tussensprints probeerde Wop mee te doen en zaten we een aantal keer in een ontsnapping. Maar toen er weer een aantal rijders weg reden zaten we er niet bij en zo ontstond er n kopgroep van 5 rijders. zelf probeerde ik er nog heen te springen, maar dit lukte niet. De groep die daarachter onstond was 8 rijders. Wop had daar moeten lossen doordat hij net wat te veel energie had vespilt in de sprints. Uiteindelijk reed er nog 1 rijder weg uit de achtervolgende groep zodat ik ging sprinten voor de 7e plaats. de finish lag bovenaan de klim, waardoor het een lastige aankomst is. Het lukte me om me goed te plaatsen en zo werd ik 8e in mijn eerste skeeler wedstrijd. Geen verkeerd resultaat om het seizoen mee te beginnen.

 

Gedurende de zomer zal ik vaker deelnemen aan skeeler wedstrijden, maar ook aan andere wedstrijden. De verslagen lees je natuurlijk weer op deze site.

 

 

» Volgende bericht: 22 mei 2013 om 13:32 - Triathlon Woerden 2013, in de regen!
« Vorige bericht: 20 maart 2013 om 19:00 - PR regen aan het einde van het seizoen op de langebaan!!!