Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Kunstijs 3-daagse in 3 weken

Geplaatst: 15 maart 2013 om 16:08.

 

Na al het natuurijs stonden er nog een 3-tal wedstrijden op kunstijs op het programma. Deze wedstrijden werden samen een 3-daagse genoemd, maar over 3 weken verreden. Het waren geen normale wedstrijden, maar verschillende onderdelen. Er werden een koppelkoers, puntenkoers, mass-start en afvalkoers verreden. Het laatste onderdeel moest op de eerste avond worden gestaakt door een ernstige valpartij van meerdere rijders. Per avond mochten we 4 rijders opstellen en omdat iedereen van het CRV-Interfarms team fit was moest iedereen er een wedstrijd naast staan.

 

De verschillende onderdelen maakte het een verfrissende manier van rijden om het seizoen op een leuke manier af te sluiten. De wedstrijden telden echter niet mee voor een individueel klassement, maar alle wedstrijden werden opgeteld tot een totaal klassement voor ploegen. Het ene onderdeel lag ons beter dan het andere en na een zwaar seizoen was niet iedereen meer even fit. Het was voor ons lastig om goed vooraan mee te doen, maar de verschillen bleven klein en zo hadden we tot de laatste wedstrijd nog kans op een hoge klassering voor CRV-Interfarms. 

 

Dit onderdeel was de Mass-start en werd gereden door Peter Nauta en Ruud Borst. De wedstrijd liep helemaal zoals wij dat graag wilden en draaide uit op een massasprint. Peter wist zich goed te plaatsen en gin op 300m voor de streep de sprint zelf aan. Dit deed hij zo goed dat hij winnend over de streep kwam. Ook Ruud reed een goede sprint zodat we dit onderdeel als ploeg wonnen. Na dit laatste onderdeel werd het eindklassement van de 3-daagse opgemaakt en stond CRV-Interfarms op de 6e plaats. Een goed resultaat om het seizoen af te sluiten als ploeg.

 

Met deze laatste wedstrijd en de overwinning voor Peter Nauta was het eerste marathon seizoen voor CRV-Interfarms definitief ten einde. Tijd om voor mezelf de eindbalans op te maken en uit te kijken naar een nieuw seizoen!

 

 

» Volgende bericht: 15 maart 2013 om 16:17 - Seizoensafsluiting: Clinic voor CRV managers
« Vorige bericht: 15 maart 2013 om 15:20 - Laatste natuurijs wedstrijd in Zweden