Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Laatste natuurijs wedstrijd in Zweden

Geplaatst: 15 maart 2013 om 15:20.

 

Na natuurijs wedstrijden in Nederland, Oostenrijk en Italie was het tijd voor de laatste natuurijs wedstrijd van het seizoen in Zweden. We reden daar een wedstrijd over 150km en namens CRV-Interfarms rijden Ruud, Sander, Peter en Peter. De temperaturen waren niet zo koud als we al gehad dit seizoen. Al was het door de wind nog wel lastig om de juiste hoeveelheid kleding te kiezen om aan te doen.

 

We hadden als ploeg besloten om meteen voor de aanval te kiezen en er een harde wedstrijd van te maken. Peter Nauta geen er meteen vandoor, maar kreeg nog geen ruimte. Daarna was het de beurt aan Peter van de Pol en vervolgens Sander, maar geen groep kreeg de ruimte. De ploeg bleef aanvallen, alleen lukte het niemand om weg te komen, al brak het peloton regelijkmatig in stukken. Ruud hield zich in het begin bewust rustig, maar zat wel steeds op het juiste moment op de goed plek. Voor Peter nauta was het vele aanvallen toch te veel en hij moest de wedstrijd staken. Sander en Peter van de Pol bleven het proberen om een aanval te forceren. Toen brak het peloton voor de zoveelste keer in 2 stukken en was goed te zien dat een groot deel van het peloton niet veel meer kon. Peter zat ook in de tweede groep, maar het lukte deze groep nog wel om terug te komen. Vlak voordat de aansluiting een feit was reden er 4 rijders weg uit de eerste groep en was dit het teken voor Peter om bij de aansluiting meteen door te rijden. Dit zorgde er meteen weer voor dat de groep in verschillende stukken uiteen brak. Alle overgebleven rijders van CRV-Interfarms bevonden zich nu in de achtervolgende groep op de 4 koplopers. De samenwerking in deze groep was helaas niet optimaal en Peter reed nog een keer door en kreeg 1 andere rijder met zich mee. Ze reden goed samen en kwamen langzaam dichter bij de eerste groep. Toen gaf de metgezel van Peter nog eens gas en kon Peter niet meer volgen. Hij probeerde nog alles om weer aan te sluiten, maar dit lukte niet. De andere rijder kwam in de kopgroep en zo streden deze 5 rijders uiteindelijk voor de overwinning. Voor Peter was met deze laatste actie het kaarsje helemaal uit, al reed hij wel door te de finish. Ruud en Sander blijven strijden en zo werd Ruud uiteindelijk 7e en Sander 12e. Peter behaalde een 19e plaats. Uiteindelijk toch nog een mooi resultaat voor de ploeg. In het natuurijs totaal klassement eindigde Peter nog op de 10e plaats.

 

Met deze wedstrijd zat het natuurijs seizoen er definitief op.

 

 

» Volgende bericht: 15 maart 2013 om 16:08 - Kunstijs 3-daagse in 3 weken
« Vorige bericht: 11 februari 2013 om 11:25 - 3e plaats op de Reschensee