Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - 3e plaats op de Reschensee

Geplaatst: 11 februari 2013 om 11:25.

 

Afgelopen zaterdag 9 februari 2013 stond de 3e wedstrijd om de KPN- Grand Prix op het programma op de Reschensee in Italie.

De wedstrijd ging over 150km en voor CRV-Interfarms stonden Sander Kingma, Peter Nauta en Peter van de Pol aan de start. Het Stuwmeer op ongeveer 1500meter hoogte zorgde al voor zware omstandigheden, maar daar kwam de wind en de koude tempratuur nog een bij. Om 10.30u gingen 34 rijders van start voor deze wedstrijd.

 

Vanaf de start gingen de mannen van CRV-interfarms meteen in de aanval om een kopgroep te forceren. Dit lukte en na 2 ronden van 10km was er een kopgroep van ongeveer 12 rijders met daarin Sander en Peter van de Pol namens CRV-Interfarms. De samenwerking in deze groep was niet optimaal zodat nog een aantal rijder de aansluiting wisten te maken, maar door valpartijen vielen er ook weer een aantal rijders letterlijk uit. De groep van 16 rijders reed hard door en de andere rijders konden niet meer terugkomen. In de kopgroep bleef het aanvallen regenen en zo viel de groep al snel weer uit elkaar. 2 rijders reden weg en daarachter onstond een groep van 5 rijders met Peter van de Pol daar bij. Sander moest helaas de wedstrijd staken door een zware val waardoor er bij hem een vinger gespalkt moest worden. Peter Nauta wist zich nog redelijk naar voren te rijden en uiteindelijk als 15e te finishen.

 

Vooraan lukte het niet om de 2 koplopers terug te halen en zat er voor Peter van de Pol niet meer in dan een derde plaats. Hij moest dan nog wel met de andere rijders in deze groep afrekenen. anderhalve ronde voor het einde ging hij dan ook in de aanval en kraag 1 rijder met zich mee. Deze wilde niet meerijden en zo moest Peter het in zijn eentje doen. Toen deze rijder in de paar kilometer viel lag de podiumplaats voor Peter voor het grijpen. En zo lukte het Peter van de Pol om de eerste poudiumplaats voor CRV-Interfarms binnen te halen. Een goed gevoel voor Peter en de hele ploeg!

 

Komende weekend is er nog een wedstrijd in Zweden waar de Natuurijs Grand Prix wordt afgesloten.

 

Voor beelden van de wedstrijden op de Reschensee: nos.nl/video/472508-wind-regeert-op-reschensee.html

 

 

 

» Volgende bericht: 15 maart 2013 om 15:20 - Laatste natuurijs wedstrijd in Zweden
« Vorige bericht: 11 februari 2013 om 10:05 - de Website in nieuwe kleuren!!