Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Net te laat in eerste Grand prix wedstrijd

Geplaatst: 31 januari 2012 om 12:59.

Zaterdag 28 januari stond de eerste echte natuurijs wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze wedstrijd vond plaats in Oostenrijk op de weissensee. Het was ook de eerste KPN Grand Prix wedstrijd van het seizoen die over 100km ging. We stonden met alle rijders van Wadro aan de start, 7 man sterk. De omstandigheden waren prima met tempraturen rond het vriespunt en af en toe wat zon. Daarnaast lag er ook een prima ijsvloer waarop de ruim 120 rijders op uit de voeten konden. Mijn jongste broertje Martin stond ook voor het eerst aan de start van een natuurijs marathon tussen de A-rijders.

 

Het was de eerste wedstrijd op echt natuurijs en dat was meteen te merken. Iedereen wilde zich laten zien en het tempo lag meteen heel erg hoog. Niemand kreeg echt de ruimte om weg te komen. Zelf probeerde ik het ook een aantal keer om met een groepje of alleen weg te komen maar ik kreeg geen ruimte. Na 40km was alles nog bij elkaar en door het hoge tempo leek de wedstrijd nu al op een massasprint uit te gaan dragen. Namens Wadro was Ruud niet in orde en besloot dan ook om af te stappen. Pieter-Jan het een schaats in zijn nek gekregen maar de wond viel mee een hij reed gewoon door.

 

Als Wadro ploeg bleven we de aanval kiezen om ze toch te proberen om een massasprint te voorkomen. De wind stak iets op en je zag alle koppies al wat gaan hangen. De wedstrijd werd dan toch zwaar en hard gemaakt. Na ongeveer 70km reden er een aantal rijders weg met namens Wadro Pieter-Jan erbij. De groep werd steeds wat groter omdat er steeds een aantal rijders de oversteek maakten. Jochem sloot ook vooraan aan en de kopgroep begon te draaien. Op ongeveer 18km voor het einde waagden Ralf en ik met een klein groepje ook de sprong om de oversteek te halen. Vooraan werd er echter flink doorgereden en het gat was toch ruim 30sec. De samenwerking in deze groep was er wel, maar het lukte ons pas om in de laatste kilometer van de wedstrijd aansluiting te vinden bij de kopgroep. En deze groep was al helemaal de sprint aan het voorbereiden. Met ongeveer 25 rijders reden we naar de streep toe. Het lukte mij om nog redelijk naar voren te komen en Jochem sprintte nog goed mee, maar het was het net niet. Jochem werd 6e, ik 8e en Pieter-Jan 12e. We kwamen dus eigenlijk net te laat aansluiten om nog met de ploeg iets te proberen. Dit was erg balen voor mij omdat ik me juist best goed had gevoeld de hele wedstrijd.

 

Maandag 30 januari stond er een ploegenachtervolgingswedstrijd op het programma waarin wij met de Wadro ploeg de 5e plaats behaalden.

 

Woensdag 1feb staat het ONK over 100km op het programma waar we een nieuwe kans krijgen om ons als team Wadro weer van voren te laten zien.

 

Een samenvatting van de wedstrijd bij de NOS vind je hier:
nos.nl/video/335490-grand-prixmarathon-op-weissensee.html

 

 

 

» Volgende bericht: 11 april 2012 om 12:24 - Een nieuwe ploeg!!
« Vorige bericht: 22 januari 2012 om 20:06 - Kunstijs afgesloten met 4e plaats