Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Kunstijs afgesloten met 4e plaats

Geplaatst: 22 januari 2012 om 20:06.

Zaterdag 21 januari stond in Groningen de finale wedstrijd om de KPN cup op het programma. Hiermee werd een serie van 15 wedstrijden afgesloten op de verschillende kunstijsbanen in Nederland. Voor Wadro stonden Martijn, Ralf, Ruud en ik aan de start voor deze wedstrijd.

Een finale wedstrijd brengt altijd iets speciaals met zich mee en dat was meteen te merken. Een aantal jongens vlogen er direct in en het tempo ging behoorlijk omhoog. Er waren verschillende ontsnappingen, maar steeds niet de juiste. Er ontbraken steeds wel een aantal ploegen of een ploeg had de verkeerde rijders in de kopgroep. Op het moment dat ik na de 1e sprintserie wegsprong vond er een grote valpartij plaats in het peloton waar een aantal belangrijke rijders bij betrokken waren. Voor Wadro lag Ralf er bij en zo wachten Ruud en Martijn hem op. Wij reden met de kopgroep gewoon door, waardoor er overal op de baan groepjes ontstonden. Ralf kon met behulp van de anderen weer aansluiten in het peloton. Een aantal jongens waagde nog de oversteek naar de kopgroep en zo ontstond een groep van 19 rijders die voorop kwamen. Het peloton gaf zich nog niet gewonnen, maar in de kopgroep werd ook doorgereden. Uiteindelijk lukte het om met deze 19 man een ronde voorsprong te pakken. Voor Wadro zaten Ruud en ik hierbij. In het resterende deel van de wedstrijd hebben we op verschillende manieren geprobeerd om nog een extra ronde voorsprong te nemen, maar de lukte niet. Er waren in de verschillende ploegen te grote belangen, omdat bijna iedere ploeg wel een rijder had met een ronde voorsprong. Zo gingen we met deze 19 man de 10 finalerondes in. Ruud probeerde nog weg te komen door met het peloton mee af te sprinten. Hij werd echter na 1 ronde al weer ingelopen en zo trok BAM de sprint aan voor hun sprinter. Het tempo lag zo hoog dat het geen zin had om te proberen te ontsnappen. Ruud en ik probeerden ons nog zo goed mogelijk te plaatsen om zo mee te kunnen sprinten. In de laatste bocht gingen er nog een paar man onderuit en zo sprintte ik naar een mooie 4e plaats. Ruud werd in deze sprint nog 8e. In het eindklassement werd Ralf 4e. Een mooie afsluiting van het kunstijs seizoen!

De komende weken staan in het teken van natuurijs. De komende week vertrekken we met de voltallige Wadro ploeg naar de Weissensee in Oostenrijk om daar de eerste Grand Prix wedstrijden te gaan rijden. De resultaten van de afgelopen week geven me zeer veel vertrouwen en ik kijk dan ook erg uit naar de wedstrijden op natuurijs.

» Volgende bericht: 31 januari 2012 om 12:59 - Net te laat in eerste Grand prix wedstrijd
« Vorige bericht: 19 januari 2012 om 22:29 - Wat is winnen toch mooi!!