Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Wat is winnen toch mooi!!

Geplaatst: 19 januari 2012 om 22:29. Laatste aanpassing: 19 januari 2012 om 22:31.

Gister, woensdag 18 januari stond in Biddinghuizen de wedstrijd om de Flevo Bokaal op het programma. De wedstrijd op de langste kunstijsbaan van Nederland ging over 15ronden (75km). Het had de afgelopen dagen gevroren, maar precies nu wij de wedstrijd moesten beginnen stond het weer op omslaan. Het waaide erg hard en het begon ook nog te regenen wat de omstandigheden alleen maar zwaarder maakten. Voor Wadro stonden Martijn, Pieter-Jan, Ruud en ik aan de start voor deze wedstrijd.

 

Vanaf de eerste ronde vlogen de rijders er vol in en ontstonden er verschillende kopgroepjes, maar geen van allen kreeg de ruimte. Ik sprong ook met verschillende groepjes mee wat me veel energie koste omdat geen van de groepen echt de ruimte kreeg. Ik moest even wat gas terug nemen en liet me terug zakken in de buik van het peloton om wat te eten. Ik bleef daar niet lang zitten omdat ik merkte dat het peloton op breken stond. Ik reed dan ook weer naar voren waar net 3 rijders waren weggereden. Ik kwam in een groepje daar achter te zitten, maar deze rijders wilden niet doorrijden. Eerst sprong Ruud weg en toen niemand reageerde en ging staan reed ik door om samen met ruud naar de 3 leiders te rijden. Even later wist Bob de Vries nog aan te sluiten en zo ontstond de kopgroep van 6 rijders. De wedstrijd duurde nog lang dus we moesten goed samenwerken, dit duurde even, maar toen werkten we goed samen. We kregen nooit echt veel ruimte en zo bleef de voorsprong rond de 30 tot 40 sec. schommelen. Het peloton achter ons brak wel in verschillende stukken uit elkaar, maar de eerste achtervolgers bleven in de buurt. Toen we de bel voor de laatste ronde kregen begon het spel voor de overwinning. We konden niet stil gaan staan omdat dan een aantal rijders terug zou komen en zo bleven we doorrijden. Wel brak de groep een paar keer in 2 groepen, maar toen 1 rijder de oversteek had weten te maken reden we met 7 rijders naar de streep. Ik kwam vlak voor de laatste bocht op kop van de groep met nog ongeveer 300meter te gaan. Ik ging de laatste bocht door en begon te versnellen. De anderen zetten de sprint in en ik kon de aanval parreren en zo naar de eerste zege van het seizoen sprinten. Ruud reed ook een sterkte sprint en werd 3e. Zo stonden er 2 rijders van Wadro op het podium met ook voor de ploeg de eerste overwinning van het seizoen!

 

Deze overwinning heeft me erg goed gedaan vooral zo vlak voordat het natuurijs in het buitenland er aan komt. Het geeft me dan ook erg veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Helemaal omdat ik het afgelopen jaar niet het makkelijkste jaar heb gehad. Ongeveer een jaar geleden werd ik geconfronteerd met de problemen aan mijn hart. Nu gaat het daar gelukkig ook goed mee en deze overwinning zorgt echt voor veel voldoening.

 

In verschillende media is bericht over mijn overwinning, hieronder een aantal links:


-schaatsen.nl/nieuws/2012-01-18-van-de-pol-pakt-eerste-winst-van-seizoen

-www.ad.nl/ad/nl/1742/Schaatsen/article/detail/3127881/2012/01/18/Van-de-Pol-wint-schaatsmarathon.dhtml

-www.telegraaf.nl/telesport/schaatsen/11327327/__Van_de_Pol_wint_marathon__.html

 

Binnenkort volgen er nog een aantal foto's

 

 

» Volgende bericht: 22 januari 2012 om 20:06 - Kunstijs afgesloten met 4e plaats
« Vorige bericht: 03 januari 2012 om 22:01 - Drukke weken met een goed begin van 2012!!