Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Drukke weken met een goed begin van 2012!!

Geplaatst: 03 januari 2012 om 22:01.

De laatste dagen van het afgelopen jaar hadden we nog een aantal wedstrijden en ook op nieuwjaarsdag mochten we weer aantreden. Veel drukte dus en zorgen dat ik fit bleef en niet teveel te gekke dingen deed.

 

Donderdag 29 december reden we n cup wedstrrijd in Enschede. 3 dagen na het NK was het afwachten hoe iedereen hiervan was hersteld en wat de plannen waren voor deze wedstrijd. Er werd dan ook meteen vanaf het begin veel aangevallen en er ontstonden vele kopgroepen, maar tot de 2e tussensprint serie lukte het niemand weg te komen. Je merkte echter wel dat deze eerste helft van de wedstrijd al veel energie had gekost. Samen met Ruud en Ralf zaten we namens Wadro nog attent voorin het peloton. En zo was het niet verwonderlijk dat toen er een groep wel de ruimte kreeg er rijders van Wadro bij zaten. Mede door het gat te laten vallen lukte het Ralf en Ruud om samen in deze kopgroep te zitten met in totaal eerst 7 en later 6 rijders. Het duurde echter erg lang voor ze een grotere voorsprong kregen. Het peloton gaf zich nog niet gewonnen en zo schommelde de voorsprong van 200m tot slechts 50m. Met de finale in zicht moest er toch iets gebeuren. Na de aanwijzing van Henk om me te laten afzakken naar de kopgroep om ze zo te helpen hun voorsprong te behouden heb ik dit gedaan. Ik ben op kop van deze groep gaan rijden en heb alles gegeven en zo doorgereden dat we weer aansloten bij het peloton. De kopgroep had zo een voorsprong van 1 ronde. En daar zaten 2 rijders van Wadro bij! Ik was helemaal op en finishte nog als 36e. Ralf en Ruud reden de finale, maar het lukte hen niet om het podium te halen. Ruud werd 4e en Ralf 6e. Erg jammer van deze kans.

 

Op nieuwjaardag stond de laatste wedstrijd om de SuperPrestige op het programma. Voor mij werd het oudjaarsdag niet erg laat en zorgde ik ervoor dat ik fit aan de start stond. Als ploeg maakten we nog kans op de eindoverwinning, maar dan moesten we wel aanvallend rijden. Door het warme en wat natte weer was het ijs niet erg goed, maar dat maakte voor mij niet uit. We hadden als plan om veel aan te vallen en dat deden we dan ook vanaf ronde 1. Zo ontstonden er verschillende groepen en brak het peloton geregeld in verschillende stukken. Namens Wadro zaten we hier steeds attent bij en onstond er op een gegeven moment een groep van ruim 20 rijders waar we met 4 man bij zaten. Het lukte alleen steeds niet om met een klein groepje weg te komen. We bleven het proberen en dat kaste behoorlijk wat energie. Dit werd Jochem dan ook te veel en moest de eerste groep laten lopen. We bleven met de andere Wadro rijders aanvallen, maar uiteindelijk draaide het toch uit op een massasprint van de overgebleven rijders. Ik was niet helemaal fris meer na al het aanvallen en werd dan ook 15e. Ruud wist zich nog wel goed van voren te handhaven en werd 7e, hierdoor werd hij 2e in het eindklassement. Voor mij was de 5e plaats in het eindklassement het resultaat. Als ploeg eindigden we ook als 2e in het ploegenklassement.

 

Helaas lukte het weer niet om te winnen, maar kunnen we wel tevreden zijn met de manier van rijden. Hieronder nog de samenvatting van de wedstrijd van de NOS. Hierin na 5min het verslag van de mannen met een interview met mij.

 

nos.nl/video/326917-revanche-hekman-bij-derde-sp.html

 

 

» Volgende bericht: 19 januari 2012 om 22:29 - Wat is winnen toch mooi!!
« Vorige bericht: 27 december 2011 om 22:07 - Weer 2e op Biddinghuizen voor Wadro, nu 2x