Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Weer 2e op Biddinghuizen voor Wadro, nu 2x

Geplaatst: 27 december 2011 om 22:07. Laatste aanpassing: 27 december 2011 om 22:10.

Donderdag 22 december stond de 2e wedstrijd op Biddinghuizen op het programma om de Super Prestige. Na de eerste goede wedstrijd van team Wadro wilden we ook in deze tweede wedstrijd ons visitekaartje afgeven. Deze dag stond er minder wind en regende het ook bijna niet, waardoor de omstandigheden beter waren dan een week eerder.

 

We begonnen de wedstrijd aanvallend en wilden proberen om weer een kopgroep te krijgen met meerdere rijders van team Wadro daarin. Er ontstonden verschillende groepen, maar steeds was er een team niet vertegenwoordigd en deze reden het gat dan weer dicht. Dit kwam mede omdat het klassement op tijd wordt gereden en niemand de slag wil missen. Uiteindelijk draaide de wedstrijd uit op een massasprint en hadden wij ons plan klaar. Nadat vorige week Jochem 2e was geworden wilden we hem nu goed af zetten zodat hij de overwinning kon behalen. Ruud en ik moesten de sprint voorbereiden en Pieter-Jan zou dan het laatste stuk doen, zodat Jochem een ideale sprint kon rijden. Het lukte mij om vooraan het tempo hoog te houden met de rest achter mij. Nadat ik mijn werk gedaan had nam Ruud het over en zo ging Pieter-Jan als eerste de laatste bocht in. Jochem ging de sprint aan en moest 1, eigenlijk 2, man voor zich dulden. Het was dus helaas weer een 2e plaats voor team Wadro. achter Jochem werd Pieter-Jan nog knap 3e. Maar ondanks deze goede klasseringen was er toch de teleurstelling van het niet winnen.

 

Na deze wedstrijd stond er ruim een uur later nog een Ploegentijdrit op het programma. Team Wadro was de 2e ploeg die van start ging en we reden de ongeveer 9km tijdrit in een behoorlijk snelle tijd. We hielden dan ook lang de eerste plaats vast, maar helaas was het de laatst gestarte ploeg die toch nog onze tijd aanscherpte. Hierdoor werden we dus weer 2e. Met deze 2e plaats konden we meer leven en zo staan we nu met 3 man bij de eerste 10 in het klassement.

 

Een samenvatting van de wedstrijd is hier te zien: nos.nl/video/324697-hekman-zorgt-voor-consternatie.html

 

Op 1 januari 2012 wordt de finalewedstrijd van de Super Prestige verreden.

 

 

» Volgende bericht: 03 januari 2012 om 22:01 - Drukke weken met een goed begin van 2012!!
« Vorige bericht: 27 december 2011 om 21:53 - 10e plaats op NK kunstijs