Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - 10e plaats op NK kunstijs

Geplaatst: 27 december 2011 om 21:53. Laatste aanpassing: 28 december 2011 om 17:22.

Tweede kerstdag staat de laatste jaren voor mij in het teken van het NK kunstijs. Ook dit jaar was deze wedstrijd weer op 26 december. Dit jaar op het snelle ijs van Thialf (Heerenveen) waar 150 ronden moesten worden gereden voor de winnaar bekend werd. Voor Wadro stonden Jochem, Ralf, Ruud en ik aan de start. Zonder echte sprinter in dit team was het zaak voor ons om de wedstrijd zwaar te maken en een kopgroep te forseren.

 

Vanaf het begin van de wedstrijd lag het tempo hoog en liep het rondenbord snel naar beneden. Ik merkte al snel dat het erg warm was en blijven drinken was crusiaal. Er waren veel jongens die de aanval zochten, maar niemand kreeg echt de ruimte. Bij iedere ontsnapping die er was zat een rijder van Wadro, maar ook deze groepen kregen niet meer dan 100meter voorsprong. Er wilde namelijk geen enkele ploeg de slag missen en zo bleef het tempo moordend hoog. De rondes werden langzaam in mijn bovenbenen gekerft en het werd behoorlijk zwaar. Het rondenbord liet zien dat de finale naderde en al een aantal rijders ging zich opmaken voor de sprint. Jochem had de wedstrijd helaas al moeten verlaten, maar de andere Wadro mannen zaten nog goed van voren. Ongeveer 20 ronden voor het einde werd het tempo behoorlijk de lucht in gegooid en kwam het hele peloton op een lint te zitten. Er vielen gaten tussen de verschillende rijders en een groep van ongeveer 10 rijders bleef voorop over. Ralf zat hier bij en Ruud probeerde nog de aansluiting te maken, dat lukte hem niet. Ik probeerde ook over te steken en wist aan te sluiten bij de voorste groep met nog 4 ronden te gaan. Dit had me echter zo veel energie gekost dat ik toen de sprint werd aangetrokken ik niet meer mee kon. Ik reed de laatste ronden uit en werd uiteindelijk 10e. Ralf werd 9e en Ruud 28e. Het was een lastige wedstrijd voor ons om te winnen, maar we hebben ons als ploeg goed laten zien, met deze klasseringen als het maximale resultaat.

 

De slotfase van de race is te zien bij de NOS: nos.nl/video/325475-slotfase-nk-marathon-mannen.html

Hier staan ook nog andere filmpjes met betrekking tot het NK Kunstijs

 

 

 

 

» Volgende bericht: 27 december 2011 om 22:07 - Weer 2e op Biddinghuizen voor Wadro, nu 2x
« Vorige bericht: 16 december 2011 om 14:40 - Net geen winst voor Wadro in eerste Super Prestige