Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Net geen winst voor Wadro in eerste Super Prestige

Geplaatst: 16 december 2011 om 14:40. Laatste aanpassing: 16 december 2011 om 18:07.

Donderdag 15 december stond de eerste wedstrijd op Biddinghuizen op het programma. Dit was de eerste wedstrijd om de Super Prestige en ging over 75km, daarna was er nog een individuele tijdrit van 5km. Martijn is nog herstellende van zijn ziekte, maar de andere rijders van Wadro stonden allemaal aan de start. Het was erg slecht weer, met veel regen en wind en dit zorgde ervoor dat het ijs ook niet al te best was.

 

Het was dus zaak om de wedstrijd meteen attent van voren te beginnen. Wij deden dit als team meteen goed en Ralf zat meteen in een ontsnapping. Er reden verschillende groepjes achteraan en steeds zat er weer een rijder van Wadro bij. Toen er een groep van ongeveer 15man onstond zaten daar dan ook Ruud en Jochem bij. Deze groep kreeg de ruimte en had al snel meer dan 1min. voorsprong. In het peloton bleef het onrustig en zo reden er weer een aantal rijders weg. Hier zat ik namens Wadro bij en we kregen meteen de ruimte van het peloton en het gat met de koplopers werd ook iets kleiner. De samenwerking was echter niet optimaal in deze groep en toen ik wat ruimte kreeg ben ik alleen doorgereden. Doordat ik alleen was kon ik mijn eigen tempo rijden en lukte het mij het gat naar de koplopers te overbruggen. Op het moment dat ik aansloot sprong Ruud meteen weg om alleen vooruit te rijden. Een kleine ronde later lukte het nog een aantal rijders om ook aan te sluiten in de kopgroep. Ruud reed nog steeds alleen vooruit en hield een mooie voorsprong. De groep was bijna 20 man groot en verschillende ploegen hadden hier meerdere rijders in waardoor het tempo hoog bleef. Ruud werd dan ook 2 ronden voor het einde ingelopen, maar dit was het sein voor mij om weg te rijden. Ik kreeg weinig ruimte en een paar kilometer later werd ik al weer teruggepakt. De andere ploegen hielden het tempo hoog waardoor het een massasprint leek te gaan worden. 1km voor het einde probeerde ik het nog met een laatste poging om weg te komen, maar dit lukte niet. In de sprint hadden wij Jochem, maar het lukte hem op een paar milimeter na niet om de wedstrijd te winnen en werd 2e. Ruud finishte vlak achter hem als 5e. Zelf werd ik 14e. Met de kopgroep hadden we uiteindelijk bijna 3min voorsprong op het peloton.

 

Na een kleine 2uur herstellen konden we ons al weer opmaken voor een individuele tijdrit. En na deze slijtageslag in de wind en regen was dit een behoorlijke opgaaf. Het lukte mij niet om in mijn slag te komen en echt tempo te maken en zo reed ik de 23ste tijd. De andere rijders van team Wadro deden het beter: Pieter-Jan 7e, Ruud 8e, Ralf 11e en Jochem 20e. In het algemeen klassement staan we nog met 3 rijders in de top 15. We hopen in de volgende wedstrijd op Biddinghuizen deze klasseringen te verbeteren. Nu eerst even rust, want a.s. zaterdag staat de volgende wedstrijd al weer op het programma.

 

Een samenvatting van de wedstrijd bij de NOS is hier te zien: nos.nl/video/322689-hekman-wint-in-biddinghuizen.html

» Volgende bericht: 27 december 2011 om 21:53 - 10e plaats op NK kunstijs
« Vorige bericht: 13 december 2011 om 22:08 - Goede wedstrijd eindigt toch in mineur...