Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Goede wedstrijd eindigt toch in mineur...

Geplaatst: 13 december 2011 om 22:08.

Woensdag 30 november stond het gewestelijk kampioenschap op het programma. Vorig jaar had ik gewonnen en dat wilde ik natuurlijk dit jaar weer proberen. Voor Wadro stond ook Sjaak Schipper, hij rijdt in de b-divisie, aan de start. Het was een druk bezochte wedstrijd met bijna 80deelnemers waarvan de helft landelijke rijders en de rest regionaal. Tot de laatste groep behoorde ook mijn broertje Martin.

 

Het was een mooie avond en dat kwam goed uit want we reden op de open baan in Amsterdam. De wedstrijd begon met verschillende aanvallen waar Sjaak en ik bij betrokken waren. Het duurde even, maar toen raakte er een groep weg. Sjaak zat hier bij en ik probeerde ook nog de oversteek te maken, maar dit lukte niet. Deze groep van 8 rijders lukte het een ronde voorsprong te pakken. De rest van de wedstrijd lukte het niemand meer om weg te komen. Het peloton sprinte voor de 9e plaats, ik deed hier niet echt aan mee en eindigde als 18e, Martin als 27e. Sjaak lukte het niet om de titel te behalen, maar stond nog wel op het podium, hij werd 3e.

 

Zaterdag 3 december volgde de wedstrijd in Assen. Voor Wadro stonden Ralf, Jochem, Pieter-Jan en Peter aan de start. Het ijs zag er niet goed uit en dit bleek al snel in de wedstrijd. Het was zwaar om te rijden en er zaten verschillende gaten in het ijs. Toch werd er aanvallend gereden en ontstonden er verschillende kopgroepen die uitzicht hadden op een ronde voorsprong. Echter tot 2/3 van de wedstrijd lukte het geen een groep om weg te komen. Na de 3e sprintserie werd er weer hard doorgereden en nu ontstond er weer een groep die zich los maakte van het peloton. Deze groep van 9 rijders, waar Ralf en Peter namens team Wadro in zaten kreeg meer ruimte. Ik reed echter niet lekker en zat niet op mijn plek, toen ik al aan het elastiek hing zag ik een scheur over het hoofd en viel letterlijk uit de kopgroep. De groep reed door en na behulpzaamwerk van Pieter-Jan lukte het deze groep een ronde voorsprong te pakken. De finale begon al vrij snel na de aansluiting en hierin lukte het Ralf om net het podium te behalen, hij werd 3e. Voor mij was het een behoorlijke teleurstelling dat de wedstrijd zo was geeindigd, hopelijk lukt het volgende keer wel.

 

Na een week trainen en praten over hoe het beter moest stond afgelopen zaterdag op de jarige Jaap-Eden Baan in Amsterdam de volgende wedstrijd op het programma. Ook nu was het mooi weer en zeer goede omstandigheden voor een mooie wedstrijd. De wedstrijd begon dan ook meteen met verschillende uitlooppogingen. Na een ronde of 25 reed er een grotere groep weg en ik sprong er als een van de laatste rijders naar toe. Van bijne iedere ploeg (12 van de 13) zat er een rijder bij. We kregen snel een halve ronde voorsprong, maar de samenwerking was niet goed. Het was hollen en stilstaan, toch werd er doorgereden en lukte het om met 10 rijders een ronde voorsprong te pakken. Het was gelukt ik had een ronde voorsprong, maar hier wilde ik het niet bij laten. Voor Wadro waren de andere rijders ook erg actief om nog een keer weg te komen en op een gegeven moment zaten we zelfs met 3 rijders in een nieuwe kopgroep. Helaas kreeg deze groep niet genoeg ruimte en werden we teruggepakt. Zo leken we op de laatste 10 finale rondes af te rijden, maar 15 rondes voor het einde kreeg ik een zet waardoor ik viel. Ik stond meteen op, wat te zien is op het volgende filmpje: schaatsen.nl/videos/play/1248297-ariens-nieuwe-leider-kpn-marathon-cup (halverwege zie je mij opstaan), en probeerde weer aan te sluiten bij het peloton. Pieter-Jan en Ruud wachten meteen op mij en Ralf probeerde het peloton te remmen. Het lukte mij om nog aan te sluiten in de staart van het peloton, maar de rijders met een ronde voorsprong waren nog steeds 50 meter voor me. Ik heb de laatste rondes alles gegeven, maar kwam er niet meer bij en zo eindigde ik als 10e deze wedstrijd. Erg jammer vooral omdat er echt meer in had gezeten.

 

Donderdag is al weer de volgende wedstrijd op Biddinghuizen en dan hoop ik een nieuwe kans te krijgen. Met de vorm begint het aardig goed te komen, nu nog wat geluk...

 

 

» Volgende bericht: 16 december 2011 om 14:40 - Net geen winst voor Wadro in eerste Super Prestige
« Vorige bericht: 29 november 2011 om 21:19 - Gemiste kans in Dronten