Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Gemiste kans in Dronten

Geplaatst: 29 november 2011 om 21:19.

Afgelopen donderdag stond er een losse wedstrijd in Dronten op het programma. We hadden hierdoor niks met een klassement te maken en er waren in deze wedstijden geen tussensprints. Voor Wadro stonden Jochem, Pieter-Jan, Ruud en ik aan de start. De wedstrijd begon aanvallend en wij deden daar ook aan mee. De eerste groepen kregen geen ruimte van het peloton. Toen ging er een rijder alleen vandoor (Koen Verweij), ik koos ervoor om erachteraan te gaan en kreeg al snel een aantal rijders met me mee. Als snel kregen we met een redelijke groep een grote voorsprong. De samenwerking in de groep was niet goed, maar we hielden een voorsprong en kwamen steeds dichter bij de staart van het peloton. Toen viel de rijder voor me en deze rijder kon ik nog net ontwijken. Ik kon weer terugkomen, maar het bleef hollen en stilstaan. De groep brak en een aantal rijders pakte een ronde voorsprong, mij lukte het niet om die ronde voorsprong en ik zakte terug in het peloton. Ik zat er even helemaal door en baalde enorm van het niet halen van de ronde voorsprong. Uiteindelijk hadden 7 rijders een ronde voorsprong. Gedurende de wedstrijd waren er nog verschillende uitlooppogingen, maar geen groep kreeg de ruimte. Ik reed weer wat naar voren en ineens zaten we weer met een aantal rijders weg. Met uiteindelijk 6 rijders kregen we een halve ronde voorsprong, maar we konden geen ronde voorsprong pakken. Met deze groep sprinten we voor de 8ste plaats, maar dit ging ook niet helemaal goed en eindigde als 13de in deze wedstrijd. Namens Wadro reden alle rijders de wedstrijd uit en Ruud reed nog naar een 15de plaats in de pelotonsprint.

Voor mij was het een wedstrijd met zeer gemengde gevoelens. Voor de ploeg was het hierdoor ook een wat telleurstellende wedstrijd. Gelukkig zijn er in de marathon voldoende wedstrijden en 2 dagen later stond de volgende wedstrijd al weer op het programma.

 

Deze wedstrijd vond plaats in Tilburg en ging weer om het klassement waar Ralf namens Wadro op de 2de plaats staat. Er waren weer meteen veel aanvallen en we moesten als ploeg meteen scherp zijn. Bij de eerste sprintserie zetten we Ralf zo goed mogelijk af, maar de andere rijders sprinten beter en Ralf verloor een aantal punten ten opzichte van zijn naaste concurrenten. Ook in de tweede sprintserie zaten we weer van voren en moest Ralf weer sprinten. Het lukte hem een paar puntjes te behalen. Na de tussensprints werd er hard doorgereden en leek het erop dat er een groep een ronde voorsprong ging halen, maar uiteindelijk kwam alles weer bij elkaar. De wedstrijd viel niet meer stil en na de laatste sprintserie probeerden wij door te rijden, maar we kregen ook geen ruimte. De wedstrijd ging uitdraaien op een massasprint. Daarin probeerden we Ralf weer zo goed mogelijk af te zetten om zoveel mogelijk punten te behalen. Ik reed nog een ronde op kop en zo was ik 2 ronden voor het einde helemaal leeg. Ik finishte als 40ste, Ralf behaalde een 14de plaats, z'n concurrenten behaalden deze avond meer punten en zo zakte hij naar de 3de plaats in het tussenklassement. Volgende week hopen we dat het weer beter gaat.

 

 

» Volgende bericht: 13 december 2011 om 22:08 - Goede wedstrijd eindigt toch in mineur...
« Vorige bericht: 24 november 2011 om 17:52 - In de mist