Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - In de mist

Geplaatst: 24 november 2011 om 17:52.

Ik fiets in de mist. Zie geen hand voor ogen alleen de 2 meter voor me. Voel dat de weg iets naar links gaat en ga mee, maar zie niets.. Dan…de mist wordt minder, ik kan verder kijken, weet eerder of ik links of rechts moet. Sla een keer af, fiets door over de weg, langs de weilanden. Zie net genoeg om niet van de weg af te raken, dan kom ik in een dorp en zie iets meer. Ik weet niet waar ik ben en fiets het dorp weer uit, de mist neemt weer toe en zie weer bijna niets. Ik blijf fietsen en me concentreren op de weg 2 meter voor me. Er is wind, tegen, dat maakt het zwaar, maar ik zie niet waar ik heenga. Dat zorgt ervoor dat ik door blijf gaan, de weg kan immers zo links of rechts gaan. Dan hoor ik een auto, deze komt me tegemoet, hij is even later weer weg. Weer die stilte in de mist, ik zie nog steeds niks. De tijd loopt door, weer een dorp en er weer uit, langs de sloten over bruggen. De weg is lang, soms recht soms met veel slingers, soms smal, soms breed. De tijd verstrijkt en ik kom weer bij mijn beginpunt aan.
Als ik afstap bedenk ik mij dat ik een heel eind heb gefietst. Ik niks heb gezien, niet weet waar ik ben geweest, niet weet welke route ik heb gefietst, maar ik weet wel dat ik weer terug ben bij af. Iets heel bijzonders.

 

Soms is je wereld heel klein en zie je geen hand voor ogen, maar bereik je toch veel. Het kan soms raar lopen, maar ik weet dat ik altijd gedragen wordt om te komen waar ik moet zijn. Zelfs als ik bijna niks kan zien.

 

 

» Volgende bericht: 29 november 2011 om 21:19 - Gemiste kans in Dronten
« Vorige bericht: 17 november 2011 om 18:20 - Drukke weken met wedstrijden