Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Drukke weken met wedstrijden

Geplaatst: 17 november 2011 om 18:20.

De afgelopen weken zijn erg snel voorbij gegaan. Na de wedstrijd in Utrecht heb ik een week veel gefietst om mijn duurvermogen op te bouwen. In het weekend heb ik nog een marathon in de 1ste divisie gereden in Eindhoven. Het was voor mij best gek om weer in deze divisie te rijden, maar het ging nog best goed na alle trainingen die ik de week ervoor al had geleverd. Uiteindelijk finishte ik als 8e.

 

De week erna verbleven we 3 dagen in het van der Valk Hotel in Sneek en trainden we met de Wadro ploeg in Thialf Heerenveen. Dit waren ook weer 3 intensieve dagen met naast het schaatsen ook een aantal uren op de fiets. Het is altijd prettig om je een aantal dagen volledig op de sport te kunnen concentreren. Alleen daarna ben je toch best moe van de intensieve trainingen. Daarom koos ik ervoor om toch even 2 dagen wat gas terug te nemen en zo helemaal fit aan de wedstrijd in Den Haag te kunnen beginnen.

 

Ralf begon de wedstrijd in het leiderspak en als ploeg wilden we ervoor zorgen dat dit zo bleef. De wedstrijd begon van af het startschot snel met meteen vele aanvalspogingen van verschillende rijders en ploegen. Door dit snelle begin vloog de wedstrijd om en lukte het niemand om weg te komen. In de tussensprints verloor Ralf een aantal punten ten opzichte van zijn naaste concurrent (Rob Hadders). De wedstrijd draaide uit op een massasprint waarin ralf goed voorin zat, maar 2 ronden voor tijd onderuit werd gereden en mede hierdoor het leiderspak verloor. Ik heb tijdens deze wedstrijd veel in dienst van de ploeg gereden en wist de finish te halen met een 31ste plaats.

 

Deze week heb ik een relatieve rustweek, ik train wel, maar alles net wat rustiger. A.s. zaterdag is de volgende wedstrijd in Haarlem. Tijdens deze thuiswedstrijd van Ralf zullen we als Wadro ploeg de leiderstrui weer proberen terug te veroveren. De komende weken worden nog drukker met 2 wedstrijden in de week. Ik kijk er naar uit, vooral omdat ik merk dat het langzaam aan steeds beter gaat.

 

 

» Volgende bericht: 24 november 2011 om 17:52 - In de mist
« Vorige bericht: 01 november 2011 om 20:19 - Thuismarathon in Utrecht