Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Thuismarathon in Utrecht

Geplaatst: 01 november 2011 om 20:19.

Afgelopen weekend vond de derde wedstrijd voor de KPN-cup plaats in Utrecht. Voor mij een thuiswedstrijd en hierdoor was ik nog meer gebrandt om iets te laten zien. Voor team Wadro stond Ralf 2de in het klassement en dat wilden we natuurlijk verbeteren. We zouden als ploeg proberen om Ralf zo veel mogelijk punten te laten pakken voor het klassement.

 

Het was best warm weer waardoor het ijs wat zacht was. Daarnaast stonden er geen pionnen in de baan zodat we van begin tot einde op het zelfde stuk ijs reden. Deze combinatie zorgde ervoor dat het ijs al snel erg zwaar werd in de bochten en het een slopende wedstrijd ging worden. Bij de eerste tussensprints zaten we als ploeg goed voorin en lukte het Ralf om een aantal punten te pakken. Daarna waren er verschillende aanvallen, maar lukte het niemand om weg te komen. Bij de tweede serie van tussensprints zat Ralf weer goed voorin en reden een aantal rijders door. Het lukte deze groep van 9 rijders om uiteindelijk een ronde voorsprong te nemen. Namens team Wadro zat alleen ralf hier bij. Voor zijn klassement was dit goed, maar ook de andere klassementsrijders zaten ook in deze groep. Bij de derde tussensprint serie zaten wij als team Wadro weer met z'n allen voorin en zo kon Ralf nog wat punten pakken. In het vervolg van de wedstrijd kwam er niemand meer weg en hielden we Ralf goed voorin.

 

In de eindsprint zorgden we ervoor dat Ralf goed voorin zat zodat hij nadat het peloton had afgesprint door kon rijden om proberen de wedstrijd te winnen. Zodoende zat ik voor de peloton sprint goed voorin, maar doordat ik in de laatste ronde bijna onderuit ging kon ik geen topklassering meer behalen. Het lukte Ralf niet om de wedstrijd te winnen. Ralf werd 6e, Jochem 21ste en ik 30ste. In het klassement behield Ralf de 2de plaats in het klassement. Als team hebben we er in deze wedstrijd alles aan gedaan om Ralf hoog in het klassement te houden en dat is gelukt. Voor mij was het mooi om veel publiek te zien dat speciaal voor mij was gekomen, het heeft me zeker geholpen!

 

De volgende wedstrijd zullen we weer gaan kijken hoe we Ralf hoog in het klassement kunnen houden en de wedstrijd te winnen.

 

 

» Volgende bericht: 17 november 2011 om 18:20 - Drukke weken met wedstrijden
« Vorige bericht: 24 oktober 2011 om 19:31 - Klaar voor de winter!