Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Wind en Regen op terschelling

Geplaatst: 21 september 2011 om 11:48.

Afgelopen zaterdag stond de laaste skeeler wedstrijd van het seizoen op het programma. Voor deze laatste krachtmeting op de kleine wieltjes moesten we met de bood naar Terschelling. Rond de middag vertrok de snelle bood richting het eiland, waar we nog een paar uur hadden om ons voor te bereiden op de wedstrijd over ruim 50km. Samen met Jochem en Martijn stond ik namens Wadro aan de start voor een mooie ronde door de duinen en bossen op Terschelling, een glooiend parcours. Helaas sloeg het weer om en moesten we de wedstrijd in de regen afleggen, wat voor mij niet echt met gejuich werd geconstateerd. Samen met bijna 60 A en B rijders vertrokken we voor een lastige wedstrijd omdat er ook nog eens behoorlijk wat wind stond. Al snel viel het peloton in verschillende stukken uiteen en ik zat een groepje te ver van achteren. Na een achtervolging kon ik weer terug keren in de voorste groep, maar een paar kilometer later moest ik er toch weer af. Het ging voor mij te snel op dit natte parcours. Ik kon mijn eigen tempo blijven rijden en zo raapten we nog een aantal rijders op die het tempo ook niet hadden kunnen volgen. Zo vormde zich nog een redelijke groep waarin alle voor Wadro gestarte rijders in terecht kwamen. Met deze groep hebben we de wedstrijd zo goed mogelijk uitgereden. Door het glooiende parcours, de regen en de wind was het een behoorlijk zware wedstrijd, maar ook een goede training richting de winter. In de uitslag behaalde ik een 21ste plaats vlak achter Martijn (18e) en Jochem (19e).

 

De NOS was bij deze afsluiting van het skeelerseizoen aanwezig en maakte de onderstaande reportage:

nos.nl/video/273666-skeeleren-brandaris-classic.html

 

De komende week zullen we nog verschillende trainingen afwerken alvorens we met de Wadro ploeg het ijs op gaan. Nu de laatste skeelerwedstrijd geweest is kijk ik steeds meer uit naar het naderende schaatsseizoen. Ik heb er zin in!

 

 

» Volgende bericht: 09 oktober 2011 om 13:07 - Het marathonseizoen is weer begonnen!
« Vorige bericht: 12 september 2011 om 10:57 - Snelle wedstrijd in Rijssen