Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Het marathonseizoen is weer begonnen!

Geplaatst: 09 oktober 2011 om 13:07.

Gisteren, zaterdag 8 oktober 2011, stond de eerste marathon van het nieuwe seizoen op het programma. Het is een openingsmarathon en telt niet mee voor de competitie, dus een goede wedstrijd om te kijken waar iedereen staat.

De afgelopen week hebben we ons met team Wadro goed voorbereid op het nieuwe seizoen. We hebben getraind op de ijsbaan in Enschede en verbleven in het Van der Valk hotel in Hengelo. Het waren ideale omstandigheden om ons optimaal voor te bereiden en de laatste stap te zetten richting het nieuwe seizoen. Mede hierdoor heb ik de laatste week geen nieuwe stukjes geplaatst op mijn website.

We hebben de afgelopen week veel geschaatst en een zwaar schema gehad, waardoor we niet helemaal fris aan de start in Deventer stonden. Samen met Jochem, Ruud en Ralf stond ik aan de start voor een wedstrijd over 100ronden. In het begin van de wedstrijd was het voor iedereen nog even aftasten wie nu in welke pak reed en welke kleur en rijders daar bij hoorden. Al snel werd er toch behoorlijk doorgereden en ontstonden er vele kopgroepjes. Met name Ruud was namens team Wadro erg aanvallend in het begin van de wedstrijd. Voor mij ging het in het begin ook goed en merkte ik nog weinig van mijn vermoeide benen van de afgelopen week.

Halverwege de wedstrijd was er ineens een grote valpartij in het peloton waar Ralf bij lag namens ons team. Hij kwam hierdoor op grote achterstand en wij moesten hier als team op reageren. Ik liet me meteen naar achteren in het peloton zakken om te kijken of het nog zou lukken voor Ralf om terug te komen. Toen hij nog ruim 100meter achterstand had op de groep heb ik me helemaal af laten zakken om hem op te halen. We moesten toen nog een behoorlijk stuk dichtrijden, maar in 3 a 4 ronden tijd wist ik Ralf toch terug te brengen in het peloton zodat we weer als team compleet waren. Na even op adem te zijn gekomen kozen we als team meteen weer voor de aanval om te proberen te ontsnappen. Nadat Ruud was teruggepakt besloten Ralf en ik samen te gaan en we kregen een aantal rijders met ons mee. We reden behoorlijk door en door dit hoge tempo liepen mijn benen ineens helemaal vol en moest ik er alles aan doen om bij deze groep te blijven. Uiteindelijk bleef het tempo hoog en waren mijn benen zo verzuurd dat ik bijna niet meer vooruit kwam. Ik moest de groep laten gaan en zelfs het peloton kon ik niet meer volgen. Het was voor mij dan ook einde wedstrijd en na 75 van de 100 rondes stond ik langs de kant. Even later had ook Jochem het erg zwaar door de vele aanvallen die we hadden geplaatst en moest hij de wedstrijd verlaten. Ralf en Ruud konden zich wel handhaven en in de massasprint was Ralf nog een knappe 5de plaats te behalen.

Het was een goede wedstrijd voor ons als team om zo het seizoen te beginnen. We hebben aanvallend gereden en ons laten zien. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma in Amsterdam. dat is dan ook de eerste wedstrijd voor de competitie. Als ploeg verblijven we de komende week in Emmeloord om nog een zware trainingsweek te houden en te trainen in Thialf Heerenveen. Wie er volgende week rijden weet ik nog niet, maar dat zal ik laten weten.

De komende weken zal ik vaker proberen berichtjes te plaatsen om meer te vertellen over de trainingen en wedstrijden tijdens het seizoen. De kop is er af, laat de rest van het seizoen maar komen!!

 

 

» Volgende bericht: 09 oktober 2011 om 13:20 - Reportage op RTV-Utrecht a.s. maandag 10okt. 17.30u met LINK
« Vorige bericht: 21 september 2011 om 11:48 - Wind en Regen op terschelling