Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Geplaatst: 07 februari 2011 om 11:08.

Afgelopen zaterdag 5 februari om 8.00u begon de 3de grand prix wedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd op de weissensee ging over 200km. De tempratuur bij de start was 10 graden onder nul. Ik had me hiervoor goed aangekleed, maar het bleek niet helemaal voldoende en ik heb aan het begin van de wedstrijd nog een paar armstukken gevraagd omdat mijn armen erg koud werden.
Bijna vanuit het vertrek ontstond er een kopgroep die steeds groter begon te worden. Omdat Kai reus mijn ploeggenoot de enige was van team Wadro ben ik er als een van de laatste nog heen gereden. Hierdoor kwam de samenstelling van de eerste kopgroep uit ruim 20 rijders te bestaan. We reden goed door en de voorsprong werd al gauw een paar minuten, mede omdat er ook een aantal goede natuurijsrijders bij zat.
Iets voor de helft van de wedstrijd wilde mijn ploegleider, Henk Angenent, mij informatie geven. Ik reed iets in zijn richting, maar kwam hierdoor in een scheur terecht en viel. Het was snel opstaan en rustig doorrijden om weer aan te sluiten bij de kopgroep. Even later sloten er nog een aantal rijders aan bij onze groep die de oversteek hadden gemaakt vanuit het peloton. Hierdoor werd de groep te groot voor een goede samenwerking. Er volgden verschillende versnellingen waardoor de groep weer wat kleiner werd. Door deze versnellingen begon de finale van de wedstrijd al erg vroeg en maakte het de wedstrijd zwaar. Het lukte nog een aantal rijders om de oversteek te maken. Hierbij zaten al mijn ploeggenoten waardoor we er goed voor kwamen te staan als team. Inmiddels was het nog maar ongeveer 30km tot de finish. Het was dus zaak voor ons te proberen uit deze groep te ontsnappen die uit 23 rijders bestond. Ruud, Martijn, Ralf en ik probeerden om weg te komen, maar uiteindelijk ging deze groep sprinten voor de overwinning. Uiteindelijk was het Martijn van Es die nog een podiumplek voor onze ploeg in de wacht kon slepen, een 3de plaats.
Meteen over de streep was het een behoorlijke teleurstelling dat het niet was gelukt om deze wedstrijd te winnen en ook niemand van onze ploeg. Komend weekend is er in Zweden nog een natuurijs wedstrijd waar ik hoop toe te slaan.
 

 

 

Samenvatting NOS:  nos.nl/video/216984-weissensee-uitgebreide-samenvatting.html

» Volgende bericht: 12 februari 2011 om 12:55 - Grand prix finale Zweden
« Vorige bericht: 03 februari 2011 om 09:41 - Ploegenachtervolging en ONK Weissensee