Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Ploegenachtervolging en ONK Weissensee

Geplaatst: 03 februari 2011 om 09:41.

Na de Aart Koopmans Memorial stond er maandag een ploegenachtervolging op het programma. Met Ralf en Ruud rijden wij deze wedstrijd over ongeveer 3600meter. Doordat de meeste ploegen met 4 rijders starten en wij maar met 3 lukte het ons niet om mee te doen om de halve finales. We reden met elkaar een goede race die een 9de tijd opleverde. Een goede training voor de wedstrijden die nog volgen.
Dinsdag was een relatieve rustdag om ons voor te bereiden voor het ONK van Woensdag. Ik heb dan ook even lekker op de fiets gezeten om de benen los te fietsen.

Woensdag om 12.00u was het dan zover om te starten voor de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) over 100km. De eerste rondes lag het tempo niet echt hoog, maar waren en wel vele ontsnappingen. Na ongeveer 30 a 40km ontstond er een grote kopgroep van 35 rijders. Namens team Wadro was ik als enige in deze kopgroep aanwezig. Het was dus niet aan mij om het tempo in deze groep hoog te houden. Ik kon zo op mijn gemak meerijden, maar moest wel attent blijven voor eventuele ontsnappingen. De finale van de wedstrijd begon al vroeg en omdat het peloton niet stil stond lukte het voor 5 rijders om nog de oversteek te maken. Hierbij zaten Ralf en Ruud namens team Wadro. Dit was voor mij het teken om op de bel (nog 10km) weg te rijden uit deze groep en te proberen alleen aan te komen. 2km verder werd ik weer teruggepakt, maar was het Ruud die de volgende was die probeerde weg te rijden. Hij werd ook terug gehaald en vervolgens was het Ralf die ging. We waren zo heel actief in de finale. Ralf werd teruggepakt door de groep en vervolgens was het weer Ruud die het ging proberen. Op 3km van de finish werd hij teruggepakt door de eerste van deze grote groep. Op dat moment was het weer aan mij de beurt om weg te rijden. Ik kreeg ongeveer 100meter voorsprong en er sprong nog 1 rijder naar mij toe. Samen reden we de laatste kilometers op kop. Helaas zat de groep vlak achter ons en werden we op 100meter van de streep ingehaald door de eerste van de groep. Uiteindelijk werd ik 14de, helaas geen overwinning voor onze ploeg, want Ralf werd lukte het ook niet, hij werd 11de.

Als ploeg hadden we een goede finale gereden, maar helaas werd dit niet beloond. Hopelijk gaat het zaterdag beter op de 200km. Morgen staat er echter eerst nog een criterium op het programma.

Samenvatting NOS: nos.nl/video/216127-onk-natuurijs-op-de-weissensee.html

 

» Volgende bericht: 07 februari 2011 om 11:08 - Alternatieve Elfstedentocht Weissensee
« Vorige bericht: 29 januari 2011 om 19:14 - Aart Koopmans memorial, Grand Prix 2