Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Hallum

Geplaatst: 17 september 2013 om 21:56. Laatste aanpassing: 17 september 2013 om 22:03.

 
Op 7 september stond de skeelerwedstrijd in Hallum op het programma. Deze wedstrijd staat ook bekend als de Bartlehiemtocht en is het Open Nederlandskampioenschap op skeelers over 100km. De B-rijders rijden 60km en ik wilde graag de 100km rijden en heb daarom bij de bond om dispensatie gevraagd voor deze wedstrijd en zo toch 100km kon skeeleren. Dit verzoek werd goed gekeurd en zo stond ik deze zaterdag aan de start voor 100km.

Het weer was droog, maar er drijgde wel wat regen. Toch besloten bijna alle rijders om op gewone wielen te starten mede omdat de ronde 30km lang was. deze moest 3 keer worden afgelegd waarna er nog een aantal plaatselijke rondes gereden moesten worden. Het was een mass-start wedstrijd waarin alle categorien tegelijk starten. Het was dus wat dringen om vooraan te staan, maar na de neutrale ronde ging de wedstrijd van start en ging het meteen op een lint.

Het eerste stuk werd er redelijk doorgereden, maar al snel bleek dat de weg op sommige plaatsen toch nat was, waardoor er toch voorzichtig werd gereden. Zo lag het tempo niet extreem hoog, maar was het soms toch lastig door de gladde weg. De eerste groep dunde daardoor langzaam uit. Er waren ook een paar valpartijen, maar daar was ik gelukkig niet bij betrokken. Na de eerste ronde was het peloton al aardig kleiner en aan het begin van de 2e ronde werd er meteen hard doorgereden waardoor de groep in verschillende stukken brak. Ik zat iets te ver van achteren en moest een gaatje dichten, dit lukte met een aantal anderen en zo kon ik weer vooraan aansluiten. Meteen reed ik door naar voren zodat ik niet weer op de verkeerde plek zou zitten. Aan het einde van de 2e ronde was de voorste groep nog z'n 25 man groot. Dit waren bijna alleen maar A-rijders. De 3 B-rijders mochten strijden om het podium. In de 3e ronde lag het tempo meteen weer hoog en miste ik de aansluiting waardoor ik alleen kwam te zitten. De 3e ronde heb ik toen bijna helemaal alleen gereden. Aan het einde van de ronde haalde ik Jan Maarten Heideman nog in en samen reden we richting Hallum. Daar moesten we nog een aantal plaatselijke rondes rijden en zo finishte ik als 21e.

Geen slecht resultaat voor mij. Het was alleen jammer dat het af en toe erg glad was waardoor het lasitig rijden was. Wel ben ik erg blij met deze investering voor de winter. Nu nog een paar weken en dan gaan we het ijs op. Deze wedstrijd heeft me daar veel zin in gegeven.

 

 

» Volgende bericht: 04 november 2013 om 12:11 - De eerste wedstrijden
« Vorige bericht: 05 augustus 2013 om 15:40 - Investeren in de Winter