Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - Net niet in eerste grand prix wedstrijd

Geplaatst: 25 januari 2011 om 08:45. Laatste aanpassing: 25 januari 2011 om 19:39.

De eerste natuurijs grand prix vond dit jaar plaats op Biddinghuizen, geen echt natuurijs, maar toch opgenomen in de grand prix. De wedstrijd ging over 16 ronden van bijna 5 km in totaal ongeveer 70km. Het was een levendige wedstrijd en vooral door de wind brak het peloton regelmatig in verschillende stukken uiteen. Onze ploeg was in iedere ontsnapping betrokken, maar het lukte geen enkele groep om uit de greep van het peloton te blijven. In de finale leek het dan toch dat er misschien een groepje weg kon blijven. Op Anderhalve ronde voor het einde sprong ik alleen weg uit de eerste groep en probeerde ik alleen weg te komen. Ik kreeg een behoorlijk gat, mede door het goede afstopwerk van mijn teamgenoten. Helaas door de harde wind was het erg zwaar en werd ik uiteindelijk op ongeveer 2km voor de streep ingehaald door de eerste rijders, ik had in mijn poging alles gegeven en kon daarom niet meer aanpikken. Uiteindelijk werd het een massasprint en finishte ik achter het peloton.

 

NOS samenvatting: nos.nl/video/213690-marathon-gp-biddinghuizen-v.html

 

Deze week vertrekken we naar de Weissensee (Oostenrijk) om de volgende wedstrijden van de grand prix te rijden en deze keer op echt natuurijs. De wedstrijd op Biddinghuizen heeft onze ploeg (team Wadro) veel vertrouwen gegeven. Op weissensee.nl kun je me blijven volgen en ook hier zal ik berichten blijven plaatsen. 

 

» Volgende bericht: 29 januari 2011 om 19:14 - Aart Koopmans memorial, Grand Prix 2
« Vorige bericht: 25 januari 2011 om 08:40 - Wedstrijd Alkmaar