Let op: U gebruikt een browser waarin de weergave van deze website niet optimaal is. Ga naar www.microsoft.com/ie om uw browser bij te werken

Nieuws - de eerste wedstrijd

Geplaatst: 28 juli 2011 om 22:54.

Na een periode van onzekerheid en een periode van weer gericht opbouwen stond gister de eerste skeeler wedstrijd van het seizoen op het programma voor mij. Nadat het licht weer op groen is gezet ben ik gericht gaan werken om straks in de winter weer klaar te zijn voor de schaatswedstrijden. Om ook in de zomer weer wedstrijd ritme op te doen zijn er een aantal skeeler wedstrijden in het programma opgenomen.

 

Gister, woensdag 27 juli, stond voor mij de eerste van een serie van 3 wedstrijden op het programma. In Oudemirdum, Friesland, was een wedstrijd van 60km (20ronden van 3km). Samen met mijn ploeggenoten van Wadro, Ruud Aerts, Martijn van Es en Jochem Uithoven gingen we naar deze wedstrijd. Ik wist voor aanvang niet goed wat ik moest verwachten en waar ik zou staan. Al deze wedstrijden staan allemaal in het teken van de winter en om te kijken hoe de vorderingen nu gaan in de voorbereiding.

 

Het parcours was lastig met een stuk klinkers en niet overal een goede weg. Ik begon gelijk voorin het peloton en kon gelukkig goed mee. Na een aantal rondes rijden ontstond er een kopgroep en ik zat er ook bij, wat me erg tot tevredenheid stelde. Ik kon in deze groep goed meerijden en zelfs meedoen in de premiesprints en we bleven lang weg. Toen er in de finale een aantal jongens waren overgestoken naar de kopgroep ging het tempo omhoog en werd dit mij te veel. Ik moest de kopgroep laten gaan en zakte een aantal rondes later terug in het peloton. Uiteindelijk finishte ik de wedstrijd als 26e.

 

Na afloop kan ik dan ook niets dan tevreden zijn over deze eerste wedstrijd. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma in Surhuisterveen. Waar op dezelfde avond ook de profwielrenners uit de Tour de France aan de start zullen staan. Ik heb er zin in en kijk uit naar de volgende wedstrijd.

 

 

» Volgende bericht: 04 augustus 2011 om 17:55 - De gele trui in Surhuisterveen!
« Vorige bericht: 20 juli 2011 om 20:41 - Op zoek naar de juiste zit